O comunitate duală durabilă în Londra

Edgley Design a fost solicitat recent să lucreze la un proiect în Londra, Anglia. Clienții au deținut un site de câțiva ani și au avut două clădiri acolo. În 2011 au decis să modernizeze clădirile, dar nu într-un mod extrem. Au dorit totuși să păstreze caracterul structurilor originale, dar să creeze, de asemenea, o comunitate mică nouă, durabilă.

 

Arhitecții și clienții au reușit să elaboreze un plan. Ideea a fost să dărâme studioul existent și să creeze în schimb un studio de artiști și o casă separată cu două dormitoare. Cele două structuri vor avea aceeași amprentă. Studioul a fost conceput ca o cutie metalică strălucitoare inspirată din magazii industriale. Din exterior, partea industrială este foarte impunătoare, în timp ce în interior studioul este decorat minimal și are o senzație mai domestică.

 

Cealaltă parte a clădirii, volumul principal, a fost concepută ca o cutie îmbrăcată în cauciuc negru. Creează un contrast foarte puternic cu studioul. În interior, casa este relaxantă și calmă, un refugiu minunat. Are puține ferestre, dar este foarte luminată datorită luminii provenite de pe acoperiș și din curtea interioară. Proprietarii au intimitate completă în interior. Cele două clădiri de pe site sunt separate, dar și conectate printr-o terasă. Este o zonă minunată de living în aer liber, care nu este complet expusă la exterior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.