Elemente unice unifică apartamentul modern, în plan deschis, din Barcelona

Juxtapunerea unei clădiri istorice și a unui interior modern este uneori deranjantă, dar nu în acest apartament din Barcelona. Orașul în sine este un teren fertil pentru designul avangardist, iar firma de arhitectură Cometa a creat o bijuterie a unei case premiate în inima cartierului Art Nouveau al orașului.

 

Situat într-o clădire istorică care a suferit o serie de îmbunătățiri și renovări, Cometa a dezbrăcat spațiul până la oasele goale și a proiectat un apartament personalizat care prezintă elemente unice, cum ar fi pereții de cărămidă și ferestrele mari. De fapt, demolarea a creat un spațiu deschis lung, care a fost împărțit vizual în locuințe în plan deschis, care include tot ce ar putea avea proprietarii.

 

Ușile înalte către balcon servesc drept ferestre și pot fi închise în întregime cu obloane.

Spațiul de 250 de metri pătrați are plafoane înalte și conducte deschise, în stil industrial, care adaugă ușurință în camere și unifică spațiile conectate. Podeaua, realizată dintr-un microciment special, este utilizată în tot spațiul, legând toate părțile care au propriul stil. La fel ca stilul său modular, mobilierul este, de asemenea, modular, inclusiv cafeaua și măsuțele laterale. Concepute ca unități pe roți, acestea pot fi mutate prin apartament după cum este necesar, sporindu-și funcționalitatea.

 

Raftul care ține televizorul este foarte adaptabil la utilizări multiple, inclusiv ca scaune.

 

Ușile de modă veche, iluminatul și canalele moderne sunt eclectice, dar moderne.

 

Lângă spațiul de locuit se află zona de bucătărie, care este independentă fără pereți despărțitori. Planul deschis include o unitate care găzduiește frigiderul și unele spații de depozitare, dar în caz contrar linia superioară a vederii este liberă de dulapuri. Un alt factor de unire în întregul apartament sunt „covoarele de iluminat” care conțin fiecare trei tipuri diferite de iluminare. La fel cum covoarele de pe podea definesc un spațiu, aceste corpuri de iluminat fac același lucru dintr-un punct de vedere aerian. Corpurile de iluminat includ benzi de iluminare LED integrate și unități care aruncă lumina în jos, permițând un control total asupra cantității și calității luminii într-o anumită zonă.

Două insule includ spațiu de depozitare și scaune pentru mese rapide.

 

Cele două insule de bucătărie paralele fac posibilă accesul pe ambele părți, facilitând atât pregătirea mâncării, cât și distracția. O a doua chiuvetă este instalată vizavi de chiuveta principală și blatul de gătit, mărind suprafața care poate fi utilizată pentru pregătire și servire. În plus, insula cea mai îndepărtată de zona de locuit și vizavi de frigider este cea care găzduiește blatul.

Designul lasă spațiu amplu între pentru ușurința mișcării.

 

Designul deschis face, de asemenea, posibil să luați masa pe ambele părți ale tejghelei.

Mai jos, linia este o zonă de lucru și bibliotecă. Plecat de la restul spațiului cu un separator de rafturi unic, biroul este ușor și aerisit. Biroul din sticlă este modern, dar are o bază realizată din ramuri din lemn natural, ceea ce ajută la injectarea mai multă senzație de avangardă. Aceleași corpuri de iluminat sunt văzute aici, dar secțiunea bibliotecii include felinare asemănătoare norilor împrăștiate pe tavan pentru un efect de vis.

 

Acest capăt al apartamentului are o atmosferă mai modernă / industrială decât zona de living principală.

Jocând pe arhitectura spațiului, dulapurile neregulate au unghiuri ciudate și trepte inegale în față, care păstrează spațiul original și proaspăt. Ciocnirea unghiurilor se potrivește cu designul, în timp ce rafturile tradiționale ar fi curate și minime, dar mai degrabă plictisitoare. Fereastra mare deschisă oferă multă lumină pentru a citi cărțile și evidențiază tavanul natural din cărămidă.

 

Ciudățenia acestui spațiu te atrage să intri și să petreci timp acolo.

 

Vederea de pe fereastră din colț este reflectată cu măiestrie în secțiunile de sticlă ale rafturilor.

 

Această vedere lungă a apartamentului evidențiază tavanul și efectul „iluminării covoarelor”.

Dormitorul și baia din acest apartament uimitor sunt, de asemenea, un design în plan deschis, închise din vedere publicului prin singura ușă vizibilă din întreg spațiul. Acest lucru oferă proprietarilor intimitate și face posibilă încălzirea și răcirea separat a celor două zone ale apartamentului, sporind confortul și economiile de costuri. Principalele elemente de design, cum ar fi iluminatul, conductele și tavanul din cărămidă, se repetă în dormitor, chiar dacă este un spațiu separat. Oferă continuitate de proiectare și extinde aceeași vibrație în zona privată.

 

Patul este ridicat pe o platformă, separându-l de zona de baie fără a împărți vizual spațiul.

Patul este așezat în podea, astfel încât linia vizuală să nu fie ridicată prea mult, ceea ce ajută la menținerea aspectului minimalist oferind în același timp confortul unui pat tradițional. A fi mai aproape de podea elimină, de asemenea, nevoia de noptiere, care ar putea aglomera spațiul.

 

Pereții albi sunt fundalul perfect pentru acest stil de design.

 

Același design în afara pătratului al rafturilor de cărți din zona de zi se repetă aici.

 

Zona de duș a băii nu este separată de un singur perete complet. Spre dormitor, peretele are o deschidere și o chiuvetă plutitoare separă zona de duș de restul spațiului. Zona de toaletă este privată și se află în spatele peretelui dușului. Amenajarea profită de fereastra din duș, care lasă să intre o lumină naturală. În caz contrar, paleta de culori este întunecată și orientată spre lemn, inclusiv pardoseala. Plăcile mari și orizontale oferă dușului un aspect substanțial în comparație cu aspectul pe care l-ar crea plăcile mai mici.

 

Vanitatea plutitoare servește ca o barieră vizuală pentru zona de duș.

 

Pardoseala din lemn se extinde în centrul peretelui, creând un element de design vizual.

 

Pardoseala din lemn se extinde în centrul peretelui, creând un element de design vizual.

 

O cameră de baie este inclusă în spațiul principal al dormitorului. Situat lângă o fereastră, lumina soarelui se inundă pentru a ajuta plantele să crească, iar scăldătorul să se lase în lumină naturală. Noaptea, fereastra oferă vedere la cer. Scândurile de lemn folosite la duș se repetă aici în jurul căzii.

Plantele reprezintă o barieră vizuală pentru spațiul de locuit văzut prin fereastra alcovei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.